کد خبر: ۳۰۹۷۵۳
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷

زمین‌های مسکونی بلااستفاده  در اختیار وزارت راه و شهرسازی!

 
 
درحالی روز به روز معضل مسکن در کشور بیشتر می‌شود که وزارت راه و شهرسازی می‌تواند با بخشیدن حق مردم به خودشان این مشکل را رفع کند. 
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «حتی یک متر از این خاک به اسم من نیست.»؛ این جمله بسیاری از ایرانی‌هاست. این در حالی است که
16 میلیارد و 600 میلیون مترمربع زمین در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن است که زیر‌مجموعه وزارت راه و شهرسازی به‌حساب می‌آید. با این میزان به هر خانواده ایرانی حدود ۴۰۰ متر زمین می‌رسد. چندی پیش وزیر راه و شهرسازی در نشستی عنوان کرده بود که وزارتخانه پول ندارد اما کارشناسان مسکن گفتند؛ وزارت راه و شهرسازی فقط با زمین‌هایش ثروتمندترین وزارت‌خانه دولت است.
۹۱ درصد از زمین‌های تحت سیطره سازمان ملی زمین و مسکن یعنی حدود 15 میلیارد متر مربع در محدوده شهرهای ایران واقع شده است که در حال حاضر فقط ۴۶ هزار هکتار زمین در اختیار پروژه نهضت ملی مسکن قرار گرفته است. برنامه هفتم توسعه در حالی الزام کرده است که زمان دسترسی به مسکن در کشور به هفت و نیم سال کاهش یابد که طبق اطلاعات دولت زمان دسترسی به مسکن در کشور به ۱۰۰ سال رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی، فرزانه صادق، راهکار حل مشکلات مسکن را بسته حمایت از مستأجران عنوان می‌کند و می‌گوید که وزارت راه و شهرسازی حاضر نیست با ساخت بسیاری از واحدهای نصف و نیمه طرح‌هایی مانند نهضت ملی مسکن فقط آمارسازی کند اما محمدباقر قالیباف؛ رئیس‌مجلس راهکار را اعطای زمین رایگان به مردم می‌داند و می‌گوید که حداقل ۵۰ الی ۷۰ درصد قیمت تمام شده یک‌خانه پول زمین است و با این کار و ایجاد تسهیلات و زمینه ساخت مشکل مسکن حل می‌شود.
گفتنی است، علاوه‌بر وزارت راه و شهرسازی، سازمان‌ها و ارگان‌های زیادی زمین قابل سکونت در شهرها یا اطراف آن دارند اما مقاومت عجیبی در ارائه آن به مردم از خود نشان می‌دهند!